vineri, 5 aprilie 2019

Originea dansului nupțial

https://www.kobo.com/ww/en/ebook/amant-manualul-barbatului-alpha


Pentru a evidenția aceste diferențe, precum și legătura lor cu gagicile, trebuie să ne întoarcem puțin în timp.

Din punct de vedere biologic – masculul este programat de natură să își răspândească cât mai mult sămânța, pentru a perpetua materialul său genetic. Acest lucru este valabil pentru orice formă de viață animală, inclusiv noi.


Treaba e simplă, suntem niște bestii excitate și nu putem schimba asta.

Pe de altă parte, deși femelele vor și simt de asemenea nevoia de a perpetua specia, ele sunt programate să fie mult mai selective decât masculii. E valabil în lumea animală și e valabil și pentru noi.

Fetele se mișcă mai încet și mai selectiv decât băieții, iar ei o dau în bară atunci când se grăbesc, crezând că fetele reacționează la fel ca bărbații


Cel mai bun mod de a pune asta în lumină este că fetele – conștient sau nu – aleg cel mai puternic, cel mai sănătos și cel mai dominant bărbat cu care să se împerecheze.

Dacă stai să te gândești, este un sistem destul de bun pentru supraviețuirea unei specii: masculul este programat să se împerecheze cu cât mai multe femele, iar femelele sunt programate să se împerecheze cu masculii cei mai buni.

Astfel, instinctul masculului determină cantitatea progeniturilor, în vreme ce instinctul femelelor determină calitatea acestora.

Acest instinct feminin de a alege cei mai puternici și mai sănătoși parteneri – în opoziție cu instinctul masculin de a copula pur și simplu, are totodată rolul de a asigura cele mai bune șanse pentru ea și copii ei de a fi protejați și de a li se asigura cele necesare traiului.

Asta e biologie pură. Nu vorbim de lumea contemporană, în care în ultimii cincizeci de ani doamnele fac carieră și își asigură singure independența financiară. Nu-i nimic rău în asta, însă doar prin faptul că ești independentă și cu pretenții, nu poți șterge cu buretele sute de mii de ani de evoluție a speciei în jumătate de secol. Vorbim despre instincte primare aici.

(Fragment din cartea Amant - Manualul barbatului Alpha, protejat prin drepturi de autor.).

https://www.subscribepage.com/amantbook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus?

Scapă de lipici

Al doilea principiu de bază al bărbatului Alpha este că e obligatoriu să nu fii lipicios și sufocant. A-i acorda prea multă atenție...