sâmbătă, 6 aprilie 2019

Protectori puternici

https://www.kobo.com/ww/en/ebook/amant-manualul-barbatului-alpha


Adânc în ființa lor, fetele încă tânjesc după protectori puternici – indiferent dacă acceptă sau nu, ori chiar dacă realizează sau nu.

Departe de mine ideea de a susține că toate fetele caută cu premeditare un tip care să le fecundeze și să aibă apoi grijă de ele. Ele nu gândesc în mod conștient asta, însă o simt, iar asta este destul de derutant, pentru că ele percep acest sentiment ca atracție.



 

Atracția este instinctivă.


Nu e ceva ce fetele pot alege să facă. O fată nu poate decide să fie atrasă de tine – fie este, fie nu – și nici măcar nu știe de ce.

Cei mai mulți băieți nu înțeleg asta. Ei cred că trebuie să fie drăguți, prietenoși, că trebuie să-i asculte problemele și văicărelile, să-i cumpere cadouri etc., iar într-o bună zi ea va realiza ce partidă bună e și se va simți atrasă de el.

Trebuie să înțelegi că nu merge așa. N-a mers și n-o să meargă în vecii vecilor, amin.

E adevărat, vei găsi cu siguranță multe fomiste dornice să-și găsească un tătic care să aibă grijă de ele, căruia să-i golească cardul și pe care apoi să-l părăsească ori să-l înșele, dar nici ele nu se simt atrase de acești sponsori și întotdeauna îi disprețuiesc.

Când analizezi felul în care suntem construiți, în care suntem programați și în care am evoluat, începi să pricepi mecanismele atracției.

Teoria evoluționistă afirmă că atunci când alege un bărbat, femeia are nevoie să știe sigur că acesta va fi un partener pe termen lung, pentru că dacă relația se termină, ea se va rămâne singură să se descurce cu eventualele urmări – sarcina și creșterea copiilor.

Această evaluare ca partener pe termen lung este la fel de actuală azi ca întotdeauna, chiar și atunci când fata caută o relație pe termen scurt sau o aventură de o noapte. Poate e atrasă de tine, ori doar vrea s-o fuți, dar undeva adânc în creierașul ei, nu se va putea stăpâni să nu-și imagineze cum ai fi ca soț și ca tată.

Fetele fac mereu asta – încă de la primul prieten din gimnaziu. Ele obișnuiesc să-și scrie prenumele împreună cu numele de familie al băiatului... doar ca să vadă cum sună.

(Fragment din cartea Amant - Manualul barbatului Alpha, protejat prin drepturi de autor.).

https://www.subscribepage.com/amantbook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus?

Scapă de lipici

Al doilea principiu de bază al bărbatului Alpha este că e obligatoriu să nu fii lipicios și sufocant. A-i acorda prea multă atenție...